Skype telefoner

Telefoner Inte gratis, men billigare med Skype

 

Skype är fortfarande det alternativ som passat mig bäst, men Skypes samtalstaxor och tilläggstjänster blir dyrare och dyrare och jag hoppas att det snart kommer ett bra alternativ. Det kostar numera över 500:- om året att få ett svenskt telefonnummer, något som tidigare kostade 300:-

Under 2009 så kommer jag prova att byta operatör till SIP telefoni och operatören blir antagligen RIX telecom, mycket bra priser på mobilsamtal och samtal till mobiltelefoner har gjort att det blivit mycket dyrt att ringa med Skype.

Skype höjer sina samtalstaxor 

Priset att ringa till Finland har höjts från 16 öre till över 20 öre på den senaste tiden, och allt eftersom våra Svenska operatörer sänker priserna på samtal så väljer Skype att gå åt andra hållet. Ringer man till en mobiltelefon så kostar det över 2 kronor i minuten.

 

Här listar jag några telefoner som jag provat och ger ris och ros till. 

 

 

 

1:a plats "Vinnartelefonen"

Vinnartelefonen av de jag hittills provat heter Olympia DUALphone. Telefonen är en USB telefon och kräver tyvärr en påslagen dator. Vilket gjort att min 130Watts panels från NAPS inte orkat driva både den bärbara datorn en heldag samt kylskåp om det är lite mulet. 

Laptopen har en gammal Intel Celeron proccesor och de är inte kända för att vara direkt strömsnåla. Telefonen är inte helt optimal däremot, dåligt batteri med för kort standbytid och ofta får man trycka hårt på gummiknapparna för att den skall registrera vilken siffra man trycker på. Men telefonen är en trotjänare som har hållit bra. Men kommer med tiden bytas ut mot någon telefon som inte kräver att datorn är påslagen.

Mer om Olympias olika modeller hittar man på Dualphone.net 

 

 

2: plats 

En billig telefon inköpt på Rusta tror jag att det var, kostade några hundralappar och kräver att datorn är påslagen och kopplas in med USB. Ingen fantastisk telefon, men billig och gör sitt arbete.

 
 
 

99:e Plats 

En telefon som kostar närmare tvåtusen kronor och är rent skräp. Netgear SPH101 är en WLAN-telefon med inbyggd skype. Den har kort räckvidd, en fem minuters pratande så känns det som att hjärnan glöder. Vågar inte tänka på vad 2.4Ghz bandet gör med huvudet. Den blir varm som en eldstad. Förutom detta loggar den ur sig med jämna mellanrum och har kort standbytid. Spara era pengar till något bättre. Jag gillar Netgear när det gäller Routers exempelvis. Men det här är en telefon som aldrig skulle kommit ut på marknaden enligt min mening.